Cart Viper Mini Cart

Cart Summary
Items In Cart: 0
Subtotal: €0.00

Text/HTML

De sportkoeling toepassingen van IZI BodyCooling.com

Wie een topprestatie levert, moet kunnen vertrouwen op zijn/haar uitrusting. Een koelvest of verkoelende sportkleding als onderdeel van de sportoutfit, maakt het verschil tussen winnen en verliezen. Zeker tijdens warme weersomstandigheden is het belangrijk het lichaam koel te houden om nog beter te kunnen presteren.

De voordelen van koeling bij sporten
De sport koelvesten en verkoelende accessoires van IZI BodyCooling.com helpen je jouw prestaties te optimaliseren, je uithoudingsvermogen te verhogen, uitdroging te minimaliseren en kracht te maximaliseren. Alle IZI BodyCooling.com sportkoeling producten hebben een superieur draagcomfort, zijn gemakkelijk te activeren, licht van gewicht en de koeling blijft voor langere duur geactiveerd. Onze sport koelvesten bieden een effectieve en comfortabele manier om jouw sportprestaties te verbeteren, vooral onder warme weersomstandigheden. Als je onze koelproducten gebruikt nadat je een topprestatie hebt geleverd, zullen ze een sneller herstel van je spieren bevorderen. Dit komt dan weer ten goede aan je algehele herstel.

Sportblessure? Wat nu?
De eerste reactie na een sportblessure is de belangrijkste. Als er niet adequaat genoeg gehandeld wordt, kan het herstel maanden vertraging oplopen. Juiste behandeling van de sportblessure direct nadat het gebeurd is, is de eerste stap richting een snel herstel. Doctoren en fysiotherapeuten raden aan om de blessure zo snel mogelijk te koelen en te ondersteunen. De eerste 24 tot 48 uur zijn daarbij het meest belangrijk. Op deze manier voorkomt men kneuzing, worden zwelling en pijn gereduceerd en wordt het herstelproces bevorderd. Koeling kan tevens gebruikt worden als er sprake is van een beginnende sportblessure of overbelaste spier. Koeling kan namelijk zowel de ontsteking als de pijn verminderen. Bij overbelasting van spieren is het uiterst belangrijk dat de tijdsduur van je work-out schema naar beneden wordt bijgesteld om zodoende het herstelproces te versnellen. Daarnaast wordt het gebruik van verkoelende producten aangeraden als ondersteuning bij lichte hersteltraining. Door op deze manier te werk te gaan, kan kostbare tijd gewonnen worden: als de zwelling namelijk niet toeneemt, heeft het lichaam geen extra energie nodig om deze te lijf te gaan. En daarnaast, als extra bonus, zorgt verkoeling voor verminderde pijn.

IZI BodyCooling.com en de professionele sportwereld
Sinds 2006 hebben wij alle beschikbare koelprincipes geëvalueerd. Het resultaat van deze evaluaties is het IZI BodyCooling.com System, dat werd ontwikkeld in samenwerking met DSM en NOC*NSF. Het IZI BodyCooling.com System is getest tijdens de Pre Olympische Spelen in 2007 en vervolgens goedgekeurd voor de Olympische Spelen en Paralympics van 2008 in Beijing. Vele Nederlandse topsporters maken sindsdien gebruik van het IZI BodyCooling.com System of de koelvesten. Daarnaast werken we samen met onder andere het Belkin ProTeam en het ARGOS SHIMANO ProTeam. Ook wielrenner Robert Gesink is een fervent gebruiker van de IZI BodyCooling.com koelvesten. 

Wilt u meer weten over sportkoeling en de sport gerelateerde toepassingen van IZI BodyCooling.com? Neem gerust contact met ons op via mail info@izibodycooling.com of telefoonnummer 0031 (0)88 121 0000.

IziPictures

PREV
NEXT

Text/HTML

INFO

For more detailed info on IZI BodyCooling Medical products, please refer to the following PDF(s)

  • Short description
  • User Manual
  • Activation Hydrogel
  • Activation Fleece
  • Activation PCM

Text/HTML

INSTRUCTION VIDEOS


IZIBODYCOOLING.COM BV — NIEUWE HOLLEWEG 25A — 6573DT BEEK-UBBERGEN — THE NETHERLANDS
TEL: +31 88 121 0000 — KVK: 59231920 — BTW: NL8533.79.701.B01 — info@izibodycooling.com